5 λεπτά ΜΟΝΟ κι έτοιμη να την ψήσουμε και να την κατά-ευχαριστηθούμε όλοι !!

 

Υλικά

400 γρ. φέτα πικάντικη 
2 αυγά
2+1/2 φλιτζ. γάλα 
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια  γρ. μαγιά ξηρή των 9 γραμ.κάθε φακελάκι-εγώ βάζω 3 πάντα-
2 κουταλιά σούπας δυόσμο ξερό άν έχετε φρέσκο ακόμα καλύτερα 
αλάτι ελάχιστο  και πιπέρι

Τι κάνουμε

Χλιαρό  ελαφρώς το 1/2 φλιτζάνι γάλα ρίχνουμε την μαγιά μέσα και ανακατεύουμε να λιώσει.
Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια γάλα τα 2 αυγά το αλεύρι την φέτα σπασμένη με τα χέρια σε κομματάκια το αλατοπίπερο -προσοχή λίγο αλάτι- τον δυόσμο το αλεύρι και τέλος το γάλα με την αραιωμένη μαγιά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί σκεπάζουμε και αφήνουμε να περιμένει το μείγμα για 10 λεπτά να φουσκώσει λίγο.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή ένα πυρέξ ρίχνουμε την τυρόπιτά μας-από πάνω ρίχνουμε λίγο φέτα σε όλη την επιφάνεια,επίσης ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια και τυρί τριμμένο τύπου κεφαλοτύρι. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προηγούμενο άρθροΜουσταλευριά των παιδικών μας χρόνων…το γλυκάκι της νηστείας
Επόμενο άρθροΣπιτικά Ψωμάκια για Sandwiches