Yπέροχη κρέμα σιμιγδάλι ή Γαλατόπιτα 

Μια απλή και απολαυστική συνταγή .. !!

Συστατικά

1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη προσαρμόζεται στις προτιμήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
2 αυγα χτυπημένα
κανέλα
Μπορεί να προστεθεί ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Μέθοδος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 ° C
Χρησιμοποίησα τηγάνι 20cm x 26cm.
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε τη ζάχαρη, σιμιγδάλι, γάλα και χτυπήστε ελαφρά.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Προσθέστε τη ζάχαρη βανίλιας .. ανακατέψτε ..
Αφαιρέστε από τη φωτιά και χτυπήστε ελαφρά το ψιλοκομμένο βούτυρο μέχρι να λιώσει.
Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει μια παχύ και λείο σαν κρέμα ..
Βάλτε με το κουτάλι το μείγμα της κρέμας σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και κάντε την λεία από πάνω ..
Πασπαλίστε την κανέλα αν θέλετε .. Το πασπαλίζω όταν το σερβίρετε ..
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ..
Σερβίρεται καλύτερα παγωμένη από το ψυγείο ..
Πασπαλίστε επιπλέον κανέλα αν θέλετε ..

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ http://www.trikalakids.gr/

Προηγούμενο άρθροΠατατοσαλάτα…συνταγή Λιβανέζικη
Επόμενο άρθροKορμός με λιωμένη σοκολάτα έτοιμος σε 10 λεπτά.