Γρήγορο κέικ ΧΩΡΙΣ Αλεύρι, λάδι και γάλα

Τα συστατικά

5 μεσαία αυγά (χωρισμένα)
100γρ ζάχαρη άχνη
1 Βανιλίνη
50γρ ψιλοκομμένα αμύγδαλα (τριμμένο στο μπλεντερ)
300γρ μπισκότα τριμμένο (πτιμπερ)
Μαγείρεμα 180 μοίρες για 45 λεπτά
100 γραμμάρια σοκολάτας
50ml λιώνει κρέμα γάλακτος
Διακοσμήστε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μιξερ 3-4 λεπτά,
Ενω χτυπάμε τα ασπράδια προσθέτουμε και την αχνη ζάχαρης, βανιλίνη, και τους κρόκους
των αυγών έναν-έναν.
Μόλις ενσωματωθούν οι κρόκοι στο μείγμα σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο, το τριμμένο μπισκότο, μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ καλά.
Σε μία στρογγυλή φόρμα (τσερκι) 24 εκ που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος την βάση
και έχουμε βουτυρώσει ελαφρά και τα τοιχώματα αδειάζουμε το μείγμα και το ισιώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτα.
(κάνουμε τον έλεγχο της οδοντογλυφίδας να δούμε εάν ειναι έτοιμο)
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια βάζουμε την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και την λιώνουμε.
Προσθέτουμε το γλασσο σοκολάτας πάνω από το κέικ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο αμύγδαλο.
Αφαιρούμε το τσέρκι και το χαρτί ψησίματος και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή Απολαυση

 

Προηγούμενο άρθροΠάστα Φουντουκιού με μπισκότα
Επόμενο άρθροΗ Εύκολη κιμαδόπιτα της Τεμπέλας