Είτε ψάχνετε για ένα γρήγορο σνακ είτε ένα νόστιμο ορεκτικό, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα γίνει αγαπημένη στην κουζίνα σας.🔥

✅Υλικά

για τη ζύμη:
350 g αλεύρι
150 ml ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
75 ml λάδι
6 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
Λάδι για τηγάνισμα

✅Γέμιση:
200 γρ τυρί
Ρίγανη

✅Εκτέλεση

✅για τη ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε ελαφρά το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε σιγά σιγά ζεστό νερό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να ενώνεται το μείγμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 5-7 λεπτά. Εάν η ζύμη φαίνεται πολύ στεγνή, προσθέστε λίγο ζεστό νερό,
μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά. Σκεπάζετε τη ζύμη με ένα υγρό πανί και αφήνετε για 20 λεπτά να μαλακώσει.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Τρίβουμε το τυρί και το ανακατεύουμε με μπόλικη ρίγανη. Βάζω στην άκρη.

Πλάθουμε τη ζύμη:
Χωρίστε την ξεκούραστη ζύμη σε ίσα μέρη, ανάλογα με το μέγεθος των μπουρεκιων ζύμης που προτιμάτε.
Για μικρά κομμάτια, χωρίστε σε 12 μέρη.
Πλάστε κάθε κομμάτι σε μια μπάλα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να το ισιώσετε σε δίσκο.
Το πάχος πρέπει να είναι περίπου 0,5 cm.

Γέμιση ζύμης:
Τοποθετούμε μια κουταλιά από το μείγμα τυριού και ρίγανης στο κέντρο κάθε δίσκου.
Διπλώστε τη ζύμη πάνω από τη γέμιση για να δημιουργήσετε ένα σχήμα μισοφέγγαρου.
Πιέστε τις άκρες σταθερά για να σφραγιστούν, χρησιμοποιώντας λίγο νερό εάν χρειάζεται για να βοηθήσετε τη ζύμη να κολλήσει.

Τηγανίζουμε τη ζύμη:
Ζεσταίνουμε το λάδι τηγανίσματος σε μια βαθιά κατσαρόλα ή φριτέζα στους 180°C.
Τοποθετήστε προσεκτικά τα γεμισμένα κομμάτια ζύμης στο καυτό λάδι, μερικά κομμάτια τη φορά.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά και από τις δύο πλευρές, περίπου 3 με 4 λεπτά ανά πλευρά.
Αφαιρούμε από το λάδι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Σερβίρετε τα μπουρέκια ζεστή με την αγαπημένη σας σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα.

Καλή όρεξη ❤️