Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Χωρίς αβγά, χωρίς βούτυρο!!
Όλα τα υλικά τα μετράμε με ένα ποτήρι.

Υλικά 👇

Μισό ποτήρι φρεσκοστημένο χυμό πορτοκαλιού
Μισό ποτήρι ηλιέλαιο
Μισό ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1 βανίλια
Ένα φακελάκι μπέικιν
3 & 1/2 ποτήρια αλεύρι
Μία τσιμπιά αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το ξύσμα πορτοκαλιού,τον χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και ανακατευω, μετα την βανιλια το αλάτι και το μεικιν.
Πρόσθεσε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Α
Αφού χωρίσεις τη ζύμη στη μέση, πρόσθεσε κακάο σε σκόνη σε ένα από τα δύο μέρη και ζύμωσε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τις αφήνουμε να ξεκουραστούν .

Πάρε μικρές ποσότητες από κάθε ζύμη (λευκή και σοκολατένια) και σχημάτισε μπαλάκια. Συνδύασε τα μπαλάκια για να δημιουργήσεις τα δίχρωμα κουλουράκια. Μπορείς να φτιάξεις διάφορα σχέδια, όπως σπείρες ή λουλουδακια ή κοτσιδες και απλά να τα τοποθετήσεις δίπλα-δίπλα.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθέτησε τα κουλουράκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήσε τα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Άφησε τα κουλουράκια να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρεις.

Συμβουλές:

Μπορείς να προσθέσεις στη ζύμη σου διάφορα αρωματικά, όπως βανίλια ή Λικερ , για να δώσεις μια πιο πλούσια γεύση.
Για πιο εντυπωσιακά σχέδια, χρησιμοποίησε διάφορα ακροφύσια ζαχαροπλαστικής για να διακοσμήσεις τα κουλουράκια σου.