Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
Για το Σιρόπι
970 γρ Νερό
540 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Ξυλάκια κανέλα
2 κουτ σούπας χυμό λεμονιού
Ξύσμα απο μισό Λεμόνι
Ξύσμα απο ένα Πορτοκάλι
1/4 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
Λίγο Μοσχοκάρυδο
1 βανίλια
Για τον Χαλβά
340 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό
130 Σησαμέλαιο ή Ηλιέλαιο ή Ελαφρύ Ελαιόλαδο
70 γρ Λιωμένη Σοκολάτα Κουβερτούρα
Εκτέλεση
Πριν ξεκινήσω το καβούρδισμα τους σιμιγδαλιού ετοίμασα το σιρόπι όπου έριξα όλο τελικά σε μία κατσαρόλα και τα έβρασα για 6 λεπτά
απ τη στιγμή του βρασμού
Στη συνέχεια σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω το σισαμέλαιο ή το ηλιέλαιο ή ένα ελαφρύ ελαιόλαδο ό,τι επιθυμείτε μαζί με το σιμιγδάλι και τα καβουρδίζω σε πολύ χαμηλή ένταση μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Δείτε Επίσης: Μόνο 3 υλικά!!😋 Χαλβάς με ξηρούς καρπούς, Συνταγή που δεν αποτυγχάνει…
Μετα όταν έχει καβουρδιστεί πολύ καλά το σιμιγδάλι ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι πολύ μεγάλη προσοχή καθώς πιτσιλάει και ανακατεύουμε
συνεχώς μέχρι να πήξει ο χαλβάς μας
Ενα από τα μυστικά για τον πιο επιτυχημένο χαλβά είναι ένα καβουρδίσετε το σιμιγδάλι στην πιο χαμηλή ένταση που υπάρχει εμένα μου πήρε περίπου 10 λεπτά
Οταν πλέον έχει πήξει ο χαλβάς μας και ξεκολλάει απ τα τοιχώματα της κατσαρόλας αδειάζουμε τη μισή ποσότητα του χαλβά σε ένα άλλο
μπολ και προσθέτουμε τελειωμένη κουβερτούρα σοκολάτα όπου συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ωραίο σοκολατένιο μείγμα
Τοποθετούμε το σιμιγδαλένιο χαλβά σε μία ωραία φόρμα της επιλογής μας πρώτο το λευκό πιέζουμε ώστε να πάει παντού και έπειτα προσθέτουμε από πάνω το σοκολατένιο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Ετοιμος έχει κρυώσει ο σιμιγδαλένιος χαλβάς μας τον έχουμε ξεφορμάρουμε
Θα ικανοποιήσει και τους λάτρεις σοκολάτας πάμε να κόψουμε και ένα ωραίο κομμάτι ώστε να τον απολαύσουμε
Καλη Επιτυχία