Δαχτυλίδια πατάτας με σκόρδο και κρεμμύδι
Υλικά
– 2 πατάτες, 435 γρ.(πριν το ξεφλούδισμα)
– 36 γρ. (2 κουταλιές) ψιλοκομμένο σκόρδο
– 20 γρ. ανάλατο βούτυρο
– 3 γρ.(1 κουταλάκι του γλυκού) αλάτι
– 40 γρ. (4 κουταλιές) αλεύρι σίτου
– 100 γρ. νερό
– 40 γρ. (4 κουταλιές) κορν φλάουερ
– 50 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
✤ ΣΥΜΒΟΥΛΗ
– Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα στην κατάψυξη (Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 1-2 ημέρες)
– Αν ψήσετε σε φούρνο ή φριτέζα αέρα χωρίς τηγάνισμα, δεν θα βγει η ίδια υφή.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυβάκια.
Τις τοποθετούμε σ ένα πυρέξ τις σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη την τρυπάμε σε μερικά σημεία και τις ψήνουμε λίγο για 7 λεπτά στον φουρνάκι μικροκυμάτων.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι.Βγάζουμε τις πατάτες απ το φουρνάκι και τις λιώνουμε με το εργαλείο του πουρέ η μ ένα πιρούνι.
Βάζουμε το βούτυρο σ ένα τηγάνι το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο.Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά.Προσθέτουμε το νερό,το αλάτι και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να σφίξει.Στη συνέχεια προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες και τ ανακατεύουμε μαζί.Αφαιρούμε απ τη φωτιά.
Βάζουμε το μείγμα σ ένα μπολ, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το μπέικιν και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ώστε να χει πάχος 0.5 εκ. και μ ένα στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη σε πολλά κυκλάκια.
Στη συνέχεια μ ένα μικρότερο κουπ πατ κάνουμε ένα μικρότερο κύκλο μέσα σε κάθε κομμάτι.
Βάζουμε μπόλικο λάδι σ ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε λίγα λίγα τα δαχτυλίδια.Τηγανίζουμε γυρνώντας τα συνεχώς μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σ απορροφητικό χαρτί.Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
Γίνονται φανταστικά!!!!!Δοκιμάστε τα!!!!
Καλή επιτυχία!!!
Subscribe for more recipes here