Κρύο κέικ με Nutella και χωρίς φούρνο
Ο τρόπος προετοιμασίας ενός κρύου κέικ χωρίς φούρνο είναι εύκολος και γρήγορος και ένα από τα πιο νόστιμα μπορεί να σερβιριστεί σε οικογένειες και επισκέπτες, κατάλληλο για όλες τις περιπτώσεις
τα συστατικά :
Κρέμα ζαχαροπλαστικής:
1000 ml γάλακτος = μέγεθος 5 φλιτζανιών
200 γραμμάρια ζάχαρης = τρία τέταρτα μεγέθους φλιτζανιού
4 αυγά
120 γραμμάρια αμύλου = τρία τέταρτα μεγέθους φλιτζανιού
Μια κουταλιά της σούπας βανίλια
—————————
330γρ μπισκότων πτιμπερ
Ένα κουτί κρέμας βάρους 100 γραμμαρίων
1 μέτριο βάζο nutella
100-150 ml κρέμα γάλακτος
1 κσ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Με ένα παγάκι παίρναμε το εσωτερικό μία κατσαρόλας την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αδειάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τα αυγά, την βανίλια και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.
(δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε το γάλα μην κολλήσει)
Προσθέτουμε την ζάχαρη σταδιακά και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει σχεδόν το μείγμα.
Τώρα προσθέτουμε και το κορν φλαουρ και χτυπάμε.
Με μια κουτάλα ρίχνουμε 3-4 κουταλιές γάλα μέσα στο μείγμα του κορνφλάουρ και ανακατεύουμε για να του ανεβάσουμε την θερμογρασία σιγα σιγά και συνεχίζουμε να προσθέτουμε κουταλιές γάλακτος ενώ ανακατεύουμε συνέχεια.
Μόλις η θερμοκρασία ανέβει τότε αδειάζουμε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα ανεβάζουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια να πήξει πλήρως σρο μείγμα σε μια παχιά κρεμα.
Αδειάζουμε την κρέμα μέσα σε ένα πυρεξ και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο πυρέξ στρώνουμε την βάση με μπισκότα σε 2 στρώσεις, και από πάνω απλώνουμε μια στρώση κρέμας.
Συνεχίζουμε με άλλες 2 στρώσεις μπισκότου και μετά κρέμα πάλι και το αφήνουμε στην άκρη.
Για το γλάσσο
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι νερό να βράσει και βάζω μέσα το βαζάκι της νουτέλας.
Προσθέτω σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας πολύ πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές παχύρρευστο μίγμα.
Προσθέτουμε όση κρέμα γάλακτος θέλουμε μέχρι να πετύχουμε την πυκνότητα που επιθυμούμε.
Καλύπτουμε το κέικ με μια σπάτουλα.
Πασπαλίζουμε το κέικ με τριμμένη σοκολάτα
Καλη Επιτυχία