Κοτόπουλο με λαχανικά
Υλικά
1 κιλό στήθος κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
2 κόκκινες πιπεριές
4 πράσινες πιπεριές
4 ντομάτες
4 κουταλιές λάδι (50 ml)
1 κουταλιά της σούπας πελτέ(30 γραμμάρια)
1 συσκευασία ανάμεικτα λαχανικά (500 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (8 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι ζεστό νερό (200 ml)
Μαύρο πιπέρι
Κόκκινο πιπέρι
Θυμάρι
Για τη μπεσαμέλ
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (30 γραμμάρια)
4 κουταλιές αλεύρι (80 γραμμάρια)
4 φλιτζάνια γάλα (800 ml)
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Επικάλυψη
200 γραμμάρια τυριού τσένταρ
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.Αλέθουμε τις ντομάτες στο multi.Κόβουμε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε το λάδι σ΄ένα μεγάλο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι ν αλλάξει χρώμα το κοτόπουλο και ν ασπρίσει.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά, τον πελτέ,τα ανάμεικτα λαχανικά και το νερό.Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά 10-15 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αλεύρι.Τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.Αλατοπιπερώνουμε.
Σ ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε το μείγμα του κοτόπουλου στρώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με την μπεσαμέλ να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 180° C μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο κόβουμε και σερβίρουμε!!!
Καλή σας όρεξη!!!!!