Υλικά:
2 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
2 καρότα, τριμμένα
2 κολοκυθάκια, τριμμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 αυγά, χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/4 φλιτζάνι γιαουρτι στραγγιστο
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις τριμμένες πατάτες, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το γιαουρτι και το τριμμένο τυρί (αν το χρησιμοποιείτε)
στο μπολ με τα λαχανικά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πάρτε με ένα κουτάλι από το μείγμα και ρίξτε το στο τηγάνι, σχηματίζοντας μικρές τηγανίτες. Τηγανίστε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Αφαιρέστε τις τηγανίτες από το τηγάνι και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Σερβίρετε ζεστές με γιαούρτι ή την αγαπημένη σας σάλτσα.