Δροσερή Κρέμα Πορτοκάλι
Συστατικά
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη για καραμελοποίηση
1 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη για το σιρόπι
3/4 φλιτζάνι νερό
8 κρόκους αυγών και 4 ολόκληρα αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
1 χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα με μέση χαμηλή φωτιά, λειώνετε 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη έως ότου είναι υγροποιημένη και χρυσίζει.
Γυρίστε προσεκτικά την καυτή καραμέλα σε μικρά μπολάκια, για να καλύψετε ομοιόμορφα τον πυθμένα και τις πλευρές και αφήστε τα στην άκρη.
Σημείωση: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουπάκια ή ένα ρηχό ταψάκι 20 εκ. Εάν χρησιμοποιείτε μια φόρμα, ρίχνετε την καραμελοποιημένη ζάχαρη στο κάτω μέρος και στις πλευρές του.
Κάνετε ένα σιρόπι με το υπόλοιπο ζάχαρη και νερό αφού πρώτα τα βράσετε μαζί.
Σιγιβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη και αφήστε στην άκρη το σιρόπι.
Χτυπήστε τα αυγά μαζί με τους κρόκους αυγών. Ρίξτε τα σε ένα μπολ μέσα από ένα στραγγιστήρι.
Ξεκινήστε να προσθέτετε το ζεστό σιρόπι, αλλά να μη βράζει, στα αυγά και ανακατεύετε συνεχώς.
Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, το ξύσμα και τη χυμό.
Ρίξτε το μείγμα στα μπολάκια ή στο ταψάκι.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τα μπολάκια ή το ταψάκι σε ένα μεγαλύστερο ταψί. Ρίξτε αρκετό ζεστό νερό στο ταψί για να έρθει στη μεση απο το μπολάκι ή το ταψάκι.
Ψήστε τα μέχρι να σφίξει στο κέντρο η κρέμα (περίπου 40 λεπτά στο φούρνο, αλλά ελέγξτε τη δική σας σε περίπου 40 λεπτά).
Μεταφέρετε τα μπολάκια σε ένα ράφι να κρυώσουν και μετά βάλτε στο ψυγείο για όλη την νύχτα.
Για να σερβίρετε, βγάλτε την με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι γύρω γύρω για να χαλαρώσει πρώτα.
Γυρίστε πάνω σε ένα πιάτο και ανασηκώστε προσεκτικά το μπολάκι, επιτρέποντας στο σιρόπι καραμέλας να τρέξει πάνω στην κρέμα.
ΠΗΓΗ thebossykitchen.com