Συστατικά
2 κουτιά λευκά φασόλια, στραγγίζμενα καλά και πλυμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομένο
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλες ντομάτες, σε κύβους
1/3 φλιτζάνι μαύρες ελιές σε φέτες
2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
Φρέσκο χυμό λεμονιού από 1/2 λεμόνι (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
Αλάτι και πιπέρι
Βήματα για να το κάνετε
- Ζεσταίνουμε για ένα λεπτό ή μέχρι να αρωματιστούν. Δεν θέλετε πραγματικά να μαγειρέψετε τα συστατικά αλλά να τα μαλακώσετε και να συνδυάσετε τις γεύσεις.
- Βγάλτε από την φωτιά και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτετε τις ντομάτες, τις μαύρες ελιές, το ξίδι και το χυμό λεμονιού και ρίχνετε απαλά για να συνδυάσετε καλά και να καλύψετε όλα τα συστατικά. ανακατέρψτε με τα υπόλοιπα συστατικά.
- Στραγγίστε και ξεπλύνετε τα κονσερβοποιημένα φασόλια.
- Πάνω από χαμηλή θερμότητα, ανακατέψτε τα στραγγισμένα και ξεπλυμένα φασόλια, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό στο ελαιόλαδο.
- Σερβίρετε τη λευκή σας σαλάτα φασολιών ζεστή, όπως είναι, ή μπορείτε επίσης να την παγώσετε πριν την σερβίρετε