Διαφήμιση

Συστατικά

2  κουτιά λευκά φασόλια, στραγγίζμενα καλά και πλυμένα

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομένο

1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομένο

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 μεγάλες ντομάτες, σε κύβους

1/3 φλιτζάνι μαύρες ελιές σε φέτες

2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί

Φρέσκο χυμό λεμονιού από 1/2 λεμόνι (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)

Αλάτι και πιπέρι 

Βήματα για να το κάνετε

  • Ζεσταίνουμε για ένα λεπτό ή μέχρι να αρωματιστούν. Δεν θέλετε πραγματικά να μαγειρέψετε τα συστατικά αλλά να τα μαλακώσετε και να συνδυάσετε τις γεύσεις.
  • Βγάλτε από την φωτιά και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες, τις μαύρες ελιές, το ξίδι και το χυμό λεμονιού και ρίχνετε απαλά για να συνδυάσετε καλά και να καλύψετε όλα τα συστατικά. ανακατέρψτε με τα υπόλοιπα συστατικά.

Διαφήμιση
  • Στραγγίστε και ξεπλύνετε τα κονσερβοποιημένα φασόλια.
  • Πάνω από χαμηλή θερμότητα, ανακατέψτε τα στραγγισμένα και ξεπλυμένα φασόλια, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό στο ελαιόλαδο. 
  • Σερβίρετε τη λευκή σας σαλάτα φασολιών ζεστή, όπως είναι, ή μπορείτε επίσης να την παγώσετε πριν την σερβίρετε

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση