Συστατικά

2  κουτιά λευκά φασόλια, στραγγίζμενα καλά και πλυμένα

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομένο

1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομένο

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 μεγάλες ντομάτες, σε κύβους

1/3 φλιτζάνι μαύρες ελιές σε φέτες

2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί

Φρέσκο χυμό λεμονιού από 1/2 λεμόνι (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)

Αλάτι και πιπέρι 

Βήματα για να το κάνετε

  • Ζεσταίνουμε για ένα λεπτό ή μέχρι να αρωματιστούν. Δεν θέλετε πραγματικά να μαγειρέψετε τα συστατικά αλλά να τα μαλακώσετε και να συνδυάσετε τις γεύσεις.
  • Βγάλτε από την φωτιά και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες, τις μαύρες ελιές, το ξίδι και το χυμό λεμονιού και ρίχνετε απαλά για να συνδυάσετε καλά και να καλύψετε όλα τα συστατικά. ανακατέρψτε με τα υπόλοιπα συστατικά.

  • Στραγγίστε και ξεπλύνετε τα κονσερβοποιημένα φασόλια.
  • Πάνω από χαμηλή θερμότητα, ανακατέψτε τα στραγγισμένα και ξεπλυμένα φασόλια, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό στο ελαιόλαδο. 
  • Σερβίρετε τη λευκή σας σαλάτα φασολιών ζεστή, όπως είναι, ή μπορείτε επίσης να την παγώσετε πριν την σερβίρετε