Συστατικά

1 συνταγή λαδολέμονο
6 μικρά παντζάρια
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα χόρτα, όπως το σπανάκι, το πράσινο του παντζαριού ή τη ρόκα
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι φέτα

Οδηγίες για να κάνετε την νησιώτικη σαλάτα:
Προετοιμάστε το λαδολέμονο σύμφωνα με τις οδηγίες συνταγής και αφήστε το στην άκρη.

Πλένουμε τα παντζάρια και τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου δέκα λεπτά. Αφαιρέστε τα παντζάρια από το νερό και αφήστε τα να κρυώσουν. Ξεφλουδίστε τα παντζάρια και κόψτε τα σε φέτες.

Τοποθετήστε τα πανζάρια σε ένα μπολ. Από πάνω ρίξτε τα χόρτα και μετά με κόκκινο κρεμμύδι. Ραντίστε με λαδόλεμονο και φέτα λίγο πριν το σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΜπεκρή Μεζέ για Ρακί…χωρίς πολλά πολλά
Επόμενο άρθροΜπομπότα, το γλύκισμα των φτωχών