Υλικά
1 πακέτο φύλλων κρούστας 500γρ
5 αυγά
500 ml ζεστό νερό
80 γρ λιωμένο βουτυρο
70 μλ φυτικό λάδι
300 γρ τυρί φέτα ή ανθότυρο τριμμένο
Εκτέλεση
Σπάμε και χτυπάμε με σύρμα χειρός τα αυγά σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ζεστό νερό στο μπολ των αυγών και ανακατευουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολάκι αναμιγνύουμε το βούτυρο με το λάδι.
Βουτυρώνουμε με 2 κσ την βάση από ένα ταψάκι 30 εκ και στρώνουμε 2 φύλα στην βάση βουτυρωμένα ενδιάμεσα αλλά βουτυρώνουμε και πάνω το δεύτερο φύλλο.
Πασπαλίζουμε με 60 γρ τυρί φέτα. Επαλαμβάνουμε το ίδιο (2 φύλλα βουτυρωμένα – Τυρί) μέχρι να τελειώσουν.
Τέλος στρώνουμε και 2 φύλλα από πάνω βουτυρώνουμε και χαράζουμε την πίτα σε
κομμάτια.
Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα αυγού και ψήνουμε 40 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσή από πάνω.