Σπανακοτυροπιτάκια

Συστατικά

1 τμχ σφολιάτας ξεπαγωμένη
200 γρ σπανάκι μαγειρεμένο και στραγγισμένο
2 πράσα πλυμένα, χοντροκομμένα και ψημένα
200 γρ φέτα θρυμματισμένη
60 γρ τυρί κεφαλαβιέρα τριμμένη
2 αυγά χτυπάμε
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 αυγό επιπλέον σύρμα για το βούρτσισμα της ζύμης σας
σουσάμι

Μέθοδος

Βράζουμε τα καθαρά και ψιλοκομμένα πράσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, τα προσθέτουμε σε ένα μπολ να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ στην κατσαρόλα προσθέτουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί αφαιρούμε και προσθέτουμε στα πράσα, περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς.
Προσθέτουμε αφού κρυώσουν το φρέσκο κρεμμυδάκι, την θρυμματισμένη φέτα τα 2 αυγά, την κεφαλαβιέρα και ανακατεύουμε.

Όταν ετοιμάζουμε τη σφολιάτα κόβουμε ένα φύλλο σε 4 τετράγωνα ομοιόμορφα τοποθετούμε 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σπανάκι σε κάθε τετράγωνο
και διπλώνουμε και πατάμε με ένα πιρούνι
Επαναμνάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση.
Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι, ψήνουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά. Κάνει 30 πιτάκια

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Lia Duchess Windsor

Προηγούμενο άρθροΚεκάκια Σοκολάτας (Μαφινς)….θα τα λατρέψετε
Επόμενο άρθροΓεμιστά θράψαλα…