Ζουμερό μπράουνι
Υλικά:
250 γρ αλεύρι
16 γρ πικρό κακάο
154 γρ ζάχαρη
16 γρ χημική μαγιά (βασιλική)
1 πρέζα αλάτι
15γρ βανίλια
2 αυγα
Γάλα 150 ml
200 ml λάδι
150 ml βραστό νερό
Γλασο Σοκολάτας:
Συμπυκνωμένο γάλα 250 γρ
60 ml γάλα
120 γρ μαύρη σοκολάτα
Διασκόσμηση:
κρέμα γάλακτος με πικρό κακάο και άχνη ζάχαρη
Τρουφα σοκολάτας
τραγανά αμύγδαλα
Νουτέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι ρίχνουμε το κακάο τη ζάχαρη, μαγια, τη βανίλια, αλάτι και ανακατεύουμε προσθέτουμε 2 αυγά και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγα και χτυμάμε με το συρμα ελαφρώς, ρίχνουμε το γάλα και το λάδι και χτυπάμε με ενα μίξερ για 3 λεπτά Προσθετουμε 150 ml βραστό νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
Σε ένα βούτυρο αλευρωμένο ταψάκι(τσερκι) αδειάζουμε το μείγμα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα για τη σοκολάτα το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο κάνουμε μεγάλες τρύπες με το δάχτυλο και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας να απορροφηθεί και το απλώνουμε.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα παγωμένη γάλακτος χτυπάμε με το μίξερ προσθέτουμε 3ρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να πάρουμε μία σαντιγί.
Απλώνουμε τη σαντιγύ πάνω από το κέικ και πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτα τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Διασκοσμουμε με μια σακουλιτσα γεματη νουτε΄λα απο πάνω με γραμμες και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο
Καλή απόλαυση
Find More delicious recipes here