Διαφήμιση

Συστατικά

1 μεγάλο μπουτι αρνιού, περίπου 3kg

6 σκελίδες σκόρδο

1 μάτσο φρέσκια ρίγανη

ξύσμα και χυμό 1 λεμόνι

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ½ kg πατάτες baby

400 γραμμάρια κονσερβα ψιλοκομμένη ντομάτα

Διαφήμιση

μεγάλες ελιές καλαμών

Μέθοδος

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 240C / ανεμιστήρα 220C / φυσικό αέριο 9.

Ρίξτε το σκόρδο, τη μισή ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι σε ένα γουδοχέρι να γίνει μία σκόνη, στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού και ραντίστε με  ελαιόλαδο.

Τρυπήστε  το αρνί παντού με ένα κοφτερό μαχαίρι, και στη συνέχεια πιέστε όσο το δυνατόν περισσότερο από την πάστα που φτιάξαμε, μέσα στις τρύπες.

Ρίξτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και στη συνέχεια ρίξτε το εναπομένον ελαιόλαδο και την υπόλοιπη σάλτσα.

Βάζουμε το αρνί ανάμεσα στις πατάτες, ψήνουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία σε 180C / ανεμιστήρα 160C / αέριο 4. Ψήνουμε για 1 ώρα 15 λεπτά για κανονικό ψήσιμο, ή προσθέστε άλλα 15 λεπτά αν προτιμάτε καλοψημένο. Αλείψετε  το αρνί μία ή δύο φορές με τους χυμούς και ρίχνετε τις πατάτες. Όταν το αρνί γίνει σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, αφαιρέστε το από το ταψί και αφήστε το να ξεκουραστεί. Ρίξτε την υπόλοιπη ρίγανη στις πατάτες, βγάλτε τες από ταψί και κρατήστε  ζεστές.

Τοποθετήστε το ταψί πάνω σε μεσαία φωτιά, προσθέστε τις κονσέρβες ντομάτας και τις ελιές μαζί με τα υγρά που έχουν απομείνει από το ψήσιμο και σιγοβράστε για λίγα λεπτά. Σερβίρετε το αρνί με τις πατάτες και σάλτσα και με μια απλή σαλάτα.

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση