Αυτή η συνταγή για εκμέκ κανταΐφι είναι εύκολη στην παρασκευή της και προσφέρει ένα απολαυστικό και δροσιστικό γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση.

Υλικά:

Για το κανταΐφι:

1 συσκευασία κανταΐφι (450 γραμμάρια)
150 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
600 γραμμάρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
Φλούδα λεμονιού
2 κουταλιές σούπας μέλι

Για την κρέμα:

1,5 κιλό γάλα πλήρες
1 ποτήρι ζάχαρη
3 βανιλιές
6 κρόκοι αυγών
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
150 γραμμάρια κορν φλάουρ

Για την σαντιγι:

1 κουτί τενεκεδένιο Γιώτης
4 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
Φιστίκια Αιγίνης (για γαρνίρισμα, προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Κανταΐφι:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C.
Ξεψαχνίστε το κανταΐφι και ανακατέψτε το με το λιωμένο βούτυρο.
Απλώστε το μίγμα κανταΐφι σε ένα ταψί 30×35 εκ., πιέζοντας ελαφρώς για να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο και τα πλαϊνά.
Ψήστε για περίπου 1 ώρα, γυρίζοντας το ταψί στη μέση του ψησίματος για να ψηθεί ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το κανταΐφι να κρυώσει.
Σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φλούδα λεμονιού και το μέλι.
Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να βράζει.
Αφήστε το σιρόπι να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Περιχύστε το κρύο σιρόπι πάνω από το ψημένο κανταΐφι, ίσα να το καλύψει.
Κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανιλιές.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους αυγών με το 1 ποτήρι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Διαλύστε το κορν φλάουρ στο 1 ποτήρι γάλα που κρατήσατε.
Προσθέστε το μείγμα κορν φλάουρ στο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα γάλακτος-κορν φλάουρ στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας απαλά.
Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφήστε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.

Συναρμολόγηση:

Απλώστε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κανταΐφι.
Χτυπήστε το Γιώτη με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Απλώστε την σαντιγι και κανετε σχεδια με ένα πηρούνι
Bάζουμε από πάνω.. φυστίκια Αιγίνης για γαρνίρισμα η ότι άλλο εσείς θέλετε

Εκμέκ Κανταΐφι
Εκμέκ Κανταΐφι

Η Συνταγή είναι της κας Μαρια Τζαμπαζακη

Προηγούμενο άρθροΜαγευτική Νηστίσιμη Μηλόπιτα σε Φόρμα Κέικ: Γρήγορα, Εύκολα και Ακαταμάχητη!
Επόμενο άρθροΡυζόγαλο: Μία κλασική συνταγή