Συνοδεύεται από παγωτό βανίλια με κομμάτια φράουλα μαρμελάδα μέσα και φρέσκια φράουλα 🍓

Υλικά:

9 φέτες τσουρέκι
(τα έκοψα σε πάχος δυο δάχτυλα )
Το ταψάκι μου είναι 24Χ35
αν έχετε πιο μεγάλο κόβετε και τις ανάλογες φέτες έτσι ώστε να καλύψει κάτω και φυσικά διπλασιάζετε και τα υπόλοιπα υλικά.
Για το σιρόπι:
200 γρ ζάχαρη
200 γρ νερό
Μια τσιμπιά κανέλα
1 ξύλο κανέλας
Λίγη φλούδα λεμονιού
Μισό χυμό λεμόνι

Για την κρέμα:
1 ½ λίτρο γάλα
2 βανίλιες βανιλίνη
100 γρ ζάχαρη
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλια
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου γεύση μπανάνα
10 γρ κορν φλάουρ
50 γρ βούτυρο

Για το γαρνίρισμα:
600 γρ σαντιγί
Μια τσιμπιά αλάτι
3 κουτάλια ζάχαρη
50 γρ φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Κόβω τις φέτες από το τσουρέκι τις βάζω στο ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Για το σιρόπι:
Βάζω τα υλικά μου σε κατσαρολάκι και ανακατεύω από την ώρα που θα πάρει βράση βράζω για 3 λεπτά.

Εκμέκ Τσουρέκι

Αφαιρώ την κανέλα και την φλούδα λεμονιού.
Μόλις βγάλω το ψημένο τσουρέκι από το φούρνο περιχύνω με το ζεστό σιρόπι λίγο λίγο να ρουφήξει και αφήνω να κρυώσει.

Για την κρέμα:
Βάζω σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου, το κορν φλάουρ και ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει η κρέμα.Αποσύρω από την εστία και προσθέτω το βούτυρο ανακατεύω γρήγορα μέχρι να διαλυθεί όλο το βούτυρο,

Εκμέκ Τσουρέκι
Εκμέκ Τσουρέκι

αδειάζω πάνω στο τσουρέκι μου στρώνω ομοιόμορφα και αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
Έπειτα το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει.
Χτυπάω τη σαντιγί την βάζω πάνω από την κρέμα στρώνω ομοιόμορφα

Εκμέκ Τσουρέκι
Εκμέκ Τσουρέκι

και με την βοήθεια ενός πιρουνιού κάνω το σχέδιο.

Εκμέκ Τσουρέκι
Εκμέκ Τσουρέκι

Βάζω πάλι στο ψυγείο να κρυώσει,βγάζω κόβω σε επιθυμητά κομμάτια και στολίζω με χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης αν θέλουμε και κανέλα.

Εκμέκ Τσουρέκι
Εκμέκ Τσουρέκι

Καλή επιτυχία ♥️

Η Συνταγή είναι της κας Μαγειρικές Απολαύσεις Ekaterini Tsiflaidou 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα Εκμέκ κανταΐφι

Υλικά

300 γρ γραμμάρια κανταΐφι στο φούρνο
180 γρ Βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη
260 ml. νερό
1 κγ λεμονι
Φλούδα μισου πορτοκαλιού
1 βανίλια
1/2 κ.σ. μέλι

Για την κρέμα:
700 ml φρέσκο ​​γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 σακ άμυλο βανίλιας (Γιωτης)
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα και για να γίνει πιο αφράτο το κανταΐφι, βουτήξτε τα χέρια σας στο βούτυρο πριν αρχίσετε το ξάσιμο. Δεν θα κάνετε παραπάνω από πέντε λεπτά.
Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα εκατοστά και απλώστε ομοιόμορφα το κανταΐφι και περιχύστε το με το βούτυρο.
Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για ¾ της ώρας περίπου ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

Περιχύνεται με το σιρόπι, το οποίο παρασκευάζεται ρίχνοντας σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού, τη βανίλια, το μέλι και την πορτοκαλόφλουδα.
Το βάζουμε στη φωτιά το αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά και το αποσύρουμε από την εστία.

Η κρέμα παρασκευάζεται ρίχνοντας φρέσκο ​​γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας ζάχαρη και άμυλο διαλυμένο σε λίγο νερό. Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη βανίλια και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Το σιροπιαστό κανταΐφ περιχύνεται με τη ζεστή κρέμα.
Αφήνεται να κρυώσει στο ψυγέιο για 1 ώρα και καλύπτουμε με τι σαντιγί που φτιάχνουμε χτυπώντας παγωμένη κρεμα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε από πάνω αλεσμένα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: kulinarensvqtsgeri