Τιμπάλ μελιτζάνας

Υλικά

3 μελιτζάνες και 4 κολοκυθάκια.
6 πατάτες
3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
500 γραμμάρια κιμά
3 σκελίδες τριμμένου σκόρδου και ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, λευκό πιπέρι και καπνιστή πάπρικα.
Ενα κλαδάκι ντοματίνια

Εκτέλεση

Κόψτε σε λωρίδες 3 μελιτζάνες και 4 κολοκυθάκια.
Λιπαίνουμε με λάδι ένα τηγάνι γκριλ.Τηγανίζουμε τα λαχανικά μας. Τοποθετήστε διαγώνια σε μία φόρμα (26 cm).
Πάρτε μια φέτα κολοκυθάκι και τοποθετήστε το στο κάτω μέρος (από τη μέση έως το τέλος), αφήνοντας το άκρο να κρέμεται έξω από το τηγάνι.
Στη συνέχεια, με τον ίδιο τρόπο βάζουμε μελιτζάνα, οι πλευρές επικαλύπτονται λίγο με αυτές των κολοκυθιών.
Και έτσι στρώνουμε κολοκυθάκια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια …… μέχρι να καλύψουμε ολόκληρη τη φόρμα.
Βράζουμε 6 πατάτες. Τις κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε 500 γραμμάρια κιμά και σοτάρουμε μέχρι ν αλλάξει χρώμα.

Προσθέτουμε 3 σκελίδες τριμμένου σκόρδου και ψιλοκομμένο μαϊντανό.Ρίχνουμε αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, λευκό πιπέρι και καπνιστή πάπρικα.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμος ο κιμάς.
Προσθέτουμε 200 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη.
Στη φόρμα στο κάτω μέρος στρώνουμε μια σειρά από πατάτες. Πασπαλίζουμε με αλάτι. Στη συνέχεια, ένα μέρος του κιμά.

Τοποθετούμε τυχαία κύβους τυριών.Βάζουμε ξανά πατάτες και τελειώνουμε με κιμά. Βάζουμε πάλι κύβους τυριών.
Παίρνουμε το ένα άκρο της μελιτζάνας καικαι το ένα απ το κολοκυθάκι ένα προς ένα και τα φέρνουμε στο κέντρο ώστε να καλύψουμε τον κιμά. Πατάμε πολύ προσεκτικά.
Βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα τουλαχιστον.
Μόλις είναι ετοιμο σκεπαζουμε το ταψάκι με πιατελα και αναποδογυρίζουμε
Τοποθετήστε ένα κλαδάκι ντοματίνια στην κορυφή για να το στολίσετε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΨητές, τηγανιτές πιπεριές με σάλτσα ντομάτας…συνταγή από ουζερί στην Ξάνθη
Επόμενο άρθροΡολάκια Μελιτζάνας