Διαφήμιση

Ένα κέικ που λιώνει στο στόμα σας. Ελαφρύ και κρεμώδες, γρήγορο στην προετοιμασία, τρώγεται ακόμα πιο γρήγορα.

Κέικ με μπανάνα και μπισκότα

Συστατικά:

-200ml κρέμα γάλακτος
-200 γραμμάρια μπανάνα (1 μέτρια μπανάνα)
-200 γραμμάρια γιαουρτιού ή τυρί μασκαρπόνε
-2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
-1 συσκευασία μπισκότων πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας (125-150g)

Για την επικάλυψη

-200ml κρέμα γάλακτος
1 φακελάκικαπουτσίνο με γεύση σοκολάτας (18g)
Για διακόσμηση: λίγη σοκολάτα, σκόνη κακάου, 4-5 μπισκότα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός.
Λιώνουμε μια μπανάνα με το πηρούνι και την αδειάζουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε το γιαούρτι ή το τυρί μασκαρπονε με 2 κουταλιές ζάχαρη και χτυπάμε.
Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τα μπισκότα και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε.
Καλύψτε μία φόρμα 30χ12 με μεμβράνη. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το κέικ σε
τετράγωνο δίσκο 20×20 με δύο σειρές μπισκότων. Τότε δεν χρειάζεται μεμβράνη
Στρώνουμε την κρέμα μέσα στην φόρμα και από πάνω τα μπισκότα (100gr) αφου τα βουτύσουμε μέσα σε γάλα.


Σκεπάζουμε με την μεμβράνη Και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.


Το βγάζουμε και το αναποδογυρίζουμε σε ένα δισκο και αφοαιρουμε την μεμβράνη.

Για την επικάλυψη

Ρίχνουμε το καπουτσίνο ή κακάο στην κρέμα κάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ να γίνει σαντιγί.
Απλώνουμε την σαντιγί απο πάνω και γύρω γύρω.


Διακοσμήστε κατά βούληση με μπισκότα κακάο σε σκόνη

Το κανάλι της Συνταγής είναι εδώ

Διαφήμιση

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση