Aφράτα και ζουμερά μπιφτέκια

✅Προϊόντα:

– οποιοσδήποτε κιμάς, 600 γρ.
– ψωμί, 360 γρ.
– σκόρδο, 1 σκελίδα
– κρεμμυδι, 2 τεμ.
– αλάτι, πιπέρι για γεύση.

✅ Διαδικασία μαγειρέματος

Αφαιρουμε την κόρα απο το ψωμί
Περιχύνουμε τον πολτό του ψωμιού με νερό, στη συνέχεια στύβουμε και ανακατεύουμε με τον κιμά.
Τις κορες από το ψωμί τις αλλεθουμε σε τριμμένη φρυγανιά.
Ο κιμάς ανακατεύεται με τον πελτό του ψωμιού, τριμμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε τον κιμά, τον χτυπάμε λίγο και σχηματίζουμε τα μπιφτέκια, τα τυλίγουμε σε τριμμένη φρυγανιά.
Λιπάνετε το το ταψί με φυτικό λάδι, απλώστε τα μπιφτέκια, ψήστε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

👉 Συμβουλή:
Για να κάνετε τα μπιφτέκια πιο ζουμερά και όπως σε ένα καλό εστιατόριο, καλύτερα να μουλιάζετε το ψωμί σε κρέμα γάλακτος ή γάλα.
Προσθέστε μερικά από τα μπαχαρικά(ρίγανη, θυμάρι, μαύρο και λευκό πιπέρι, κόλιανδρος, πάπρικα και το σουμάκ) στον κιμά.
Μπορείτε επίσης 5 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος, να περιχύνετε τα μπιφτέκια με λιωμένο βούτυρο – θα υπάρχει άρωμα και τα μπιφτέκια θα γίνουν ακόμα πιο ζουμερά.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Gulya Gladkih