Υλικά:
750 g αλεύρι, (3 φλιτζάνια)
1 πλήρες αλάτι κουταλάκι του γλυκού
ζεστό νερό
λίγο λάδι μαγειρέματος (για ραντισμα)
20 γραμμάρια ενεργού ζύμης
Συστατικά για την γέμιση τυριού:
300 γραμμάρια φέτας
2 αυγα
250 ml γιαούρτι (για το γλασσο -1 φλιτζάνι)
2 σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
(αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε τη γέμιση)
Εκτέλεση:
Από τα συστατικά: το αλεύρι, το αλάτι, η μαγιά και το νερό κάνουν μια ωραία και απαλή ζύμη.
Η ζύμη χωρίζει σε 21 μπάλες.
Κάθε μπάλα ζύμης την βουρταίζετε με λάδι και αφήστε την για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την γέμιση, Ανακατέψτε το τυρί με 2 αυγά
Aνοιξτε τις 10 μπάλες ζύμης στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου και αλλοιψτε με λάδι εκτός από την τελευταία . Βάλτε την μία πάνω στην άλλη και ανοίξτε ένα φύλλο στο μέγεθος ενός ταψιού.
Πασπαλίστε το φύλλο ζύμης που μόλις ανοίξατε με λάδι και βάλτε το μισή από την γέμιση.
Με τον ίδιο τρόπο πάρτε άλλες 3 μπάλες ζύμης, βουρτσίστε με λάδι εκτός από την τελευταία και
ανοίξτε ένα ακόμη φύλλο (το οποίο θα είναι μια λεπτή κρούστα) στο μέγεθος του ταψιού.
Πασπαλίστε με λίγο λάδι και βάλτε πάνω από την γέμιση του προηγούμενου και απλώστε το δεύτερο μισό της γέμισης.
Με τις υπόλοιπες 7 μπάλες κάνετε ένα τρίτο φύλλο με τον ίδιο τρόπο και τοποθετήστε από πάνω.
Πασπαλίστε με λάδι και με ένα ποτήρι κόψτε σε κύκλους.
Προθερμάνετε το φούρνο και εν τω μεταξύ ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με γιαούρτι.
Επαλείψτε κάθε κύκλο με αυτό το γλάσο γιαούρτι και σκόρδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο
μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Εάν δεν αρέσει το σκόρδο, δεν χρειάζεται να το βάλετε στο γιαούρτι.
Καλή Επιτυχία
ΠΗΓΗ: sonjasrecipes.com