Υλικά:
3 ποτήρια ασπρισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα
2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα σε μαρέγκα
1.5 ποτήρι άχνη ζάχαρη
1 πατάτα, βρασμένη και λιωμένη σε πουρέ
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
Εσάνς πικραμύγδαλου ή μαστίχας (προαιρετικά)
Φιλέ αμυγδάλου για το τύλιγμα
2 κουταλιές της σούπας κρέμα φιστικιού (pistachio spread)
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε απαλά τα αλεσμένα αμύγδαλα, την άχνη ζάχαρη, τον πουρέ πατάτας και το σιμιγδάλι.
Προσθέστε προσεκτικά τη μαρέγκα στο μείγμα με τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αν θέλετε, προσθέστε μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου ή μαστίχας για επιπλέον άρωμα.
Ανακατέψτε απαλά την κρέμα φιστικιού στο μείγμα, δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο χρώμα και γεύση.
Πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάστε τες σε μπαλάκια. Κυλήστε τα μπαλάκια στο φιλέ αμυγδάλου, ώστε να καλυφθούν.
Τοποθετήστε τους εργολάβους σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Ψήστε για περίπου 35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήστε τους εργολάβους να κρυώσουν εντελώς πριν τους σερβίρετε. Απολαύστε τους με τον καφέ ή το τσάι σας!
Η Συνταγη/φωτό είναι της κας Mary Savva