Εύκολη Πίτα με έτοιμα χωριάτικα φύλλα

Εάν σκέφτεστε να φτιάξετε μια μεγαλύτερη πίτα, τότε θα πρέπει να πάρετε 2 συσκευασίες από τα φύλλα, αντίστοιχα, και τα άλλα υλικά θα αυξηθούν. Για αυτήν την πίτα χρησιμοποίησα ένα ταψάκι με μέγεθος 24εκ.
Τυρόπιτα με έτοιμα φύλλα

Υλικά:

1 συσκευασία χωριάτικα φύλλα για πίτα 500 g,
300 g τυριού φέτα,
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
200 γρ. γάλα
1 αβγό, μέτριο
125 g βούτυρο λιωμένο
Λάδι – 1κσ νερο

Πως την φτιαχνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τριβουμε σε ένα μπολ τη φέτα. Ριχνουμε στο μπολ την φέτα, το θυμάρι,
το μοσχοκάρυδο, το γάλα, το αυγό, τα 60 γρ. βούτυρο και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν και χωρίζουμε την γέμιση αναλογα τα φύλλα που έχουμε.

Προετοιμάστε το ταψάκι σας και λιπάνετε με λάδι. Στη συνέχεια ξεδιπλώστε ένα φύλλο
και απλώστε το σε ένα πάγκο. Ραντίζουμε και απλώνουμε λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με την γέμιση.

Στη συνέχεια, κυλιστε το να κλεισει σε ρολό και τυλίξτε σαν σαλιγκάρι και βάλτε στη μέση
του ταψιού. Κάντε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα. Περιστρέψτε το πρώτο ρολό που το βάζετε
στο κέντρο του ταψιού.


Λιπάνετε την κορυφή με βούτυρο και ραντίζουμε με νερό και στη συνέχεια ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 35 λεπτά μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσό μαύρισμα.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε από το φούρνο και καλύψτε με μια πετσέτα για λίγο. Μετά
αφού κρυώσει, κόψτε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρετε με γιαουρτι.

Σας εύχομαι καλή όρεξη! Η πίτα αποδείχθηκε υπέροχη, δεν θα πάει στραβά αν αποφασίσετε να την φτιάξετε.