Υλικά:
220 γρ. βούτυρο μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά μεγάλου μεγέθους
2 φακελάκια βανίλια
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κορν φλάουρ
Διακοσμητικός καρπός
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει καλά και να γίνει κρεμώδες.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και σταματάμε το μίξερ.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ κοσκινισμενο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και
ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Δείτε Επίσης: Καταπληκτικά μπισκότα…Πολύ εύκολα αν έχετε μπουκαλάκι από νερό στο σπίτι!!
Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με αστεροειδες άκρο. Πιέζουμε τη ζύμη για να σχηματίσουμε μικρά, στρογγυλά μπισκότα
πάνω στη λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγο χώρο μεταξύ τους, καθώς θα απλώσουν ελαφρώς κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσοχή, μην τα αφήσουμε πολύ μέσα στον φούρνο, γιατί θα σκληρύνουν.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί.
Μόλις κρυώσουν, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τα διακοσμούμε με ένα καρπό της επιλογής μας.
H Συνταγή είναι μια παραλαγή της Tzeni Tsanaktsidou και η εκτέλεση της κας Ελινα Σκλαβου