Εύκολη και γρήγορη ζύμη πίτσας με 2 υλικά

Εύκολη και γρήγορη ζύμη πίτσας με 2 υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250-300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
1 πρέζα αλάτι
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

150 γρ. χυμό ντομάτας με κρεμμύδι
1 λουκάνικο πεπερόνι
150 γρ.τυρί μοτσαρέλλα
1 κ.γ. σκόρδο αποξηραμένο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ.πάπρικα καυτερή
1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,το γιαούρτι,το μπέικιν και λίγο αλάτι.Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.Ισως χρειαστεί να προσθέσετε και άλλο αλεύρι στο ζύμωμα.Κάθε γιαούρτι διαφέρει σε υφή και πυκνότητα. Γι’αυτό προτείνεται να ξεκινήσετε αναμειγνύοντας το γιαούρτι με 150 γρ. αλεύρι και σταδιακά να προσθέτετε αλεύρι λίγο λίγο ώσπου να σχηματιστεί το μείγμα σε μια μπάλα ζύμης. 

Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο και το μεταφέρουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αλουμινόχαρτο το οποίο έχουμε λαδώσει.
Ρίχνουμε γύρω γύρω, άκρη άκρη στη ζύμη τυρί και ρολάρουμε την άκρη της ζύμης ώστε να κλειστεί μέσα το τυρί.
Σ ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε τον χυμό ντομάτας με όλα τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει.

Την απλώνουμε πάνω στη ζύμη και βάζουμε τα λουκάνικα κομμένα κομματάκια.Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και 5 λέπτα στον αέρα να γκρατιναριστεί.

Καλή σας όρεξη!!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροKέικ σοκολάτας με λαχταριστή κρέμα…
Επόμενο άρθροΚοτόπιτα με φύλλο κρούστας μετατρεπόμενο σε χειροποίητο