Πρασοτυρόπιτα !!!

Advertisement

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
Για την γέμιση
1 μεγάλο κρεμμύδι
4-5 πράσα
200 γρ. φέτα
3 αυγά ( 2 για την γέμιση και ένα από πάνω )
Αλάτι – πιπέρι – θυμάρι ή ρίγανη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια σοτέζα , βάζουμε το λάδι με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα πράσα να μαραθούν καλά προσθέτουμε και τα μπαχαρικά μας και το αλάτι – πιπέρι
Στην συνέχεια ρίχνουμε την φέτα σπασμένη με το χέρι μας και με προσοχή βάζουμε και τα δυο αυγά ώστε να μην ψηθούν
Στρώνουμε στο ταψί μας το ένα φύλλο σφολιάτας και αδειάζουμε μέσα την γέμιση μας …από πάνω σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας
Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό που είναι να αλείψουμε από πάνω με 1 κουταλιά της σούπας νερό …και αλείφουμε την πίτα μας από πάνω… αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω μαύρο σουσάμι ή ότι άλλο μας αρέσει !!!
Την χαράζουμε …ώστε να φεύγουν οι υδρατμοί … και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο σας… στις αντιστάσεις

Advertisement

Καλή επιτυχία !!!

Ευχαριστουμε για την Συνταγή την CHEF Αγγελικής Σταυρίδου

Δείτε Επίσης

Advertisement