Αχ, η τυρόπιτα με μπεσαμέλ… Μια θεσπέσια δημιουργία, ικανή να ξυπνήσει αισθήσεις και να γαργαλήσει γευστικούς κάλυκες με κάθε μπουκιά! Ας δούμε τι κάνει αυτή την πίτα τόσο ξεχωριστή:
Υλικά
30 γραμμάρια βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
αλάτι,πιπέρι
250 γραμμάρια φέτα
1 αυγό
Υλικά για το φύλλο
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κσ ξύδι
1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι
Εκτέλεση
Σ ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε μέσα το αλεύρι.Ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη σπάτουλα να ψηθεί το αλεύρι περίπου 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι τη φέτα, το αυγό ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά.
Φτιάχνουμε τη ζύμη για το φύλλο. Βάζουμε σε μία μεγάλη κούπα το αλεύρι, το αλάτι, το νερό χλιαρό το ξύδι και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου. Την χωρίζουμε σε δύο μέρη Ανοίγουμε το ένα μέρος στο μέγεθος του ταψιού που θα τοποθετήσουμε την τυρόπιτα μας .Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο ρίχνουμε τη γέμιση απλώνουμε να πάει καλά παντού και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο που έχουμε ανοίξει. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε την τυρόπιτα μας σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50-55 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία
Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη