Η πιο νόστιμη και εύκολη ανοιξιάτικη-καλοκαιρινή πίτα είναι η καλύτερη δικαιολογία να φάτε ένα κομμάτι ακόμα.
Υλικά
300 γρ. κολοκύθια
300 γρ. φέτα
150 γρ. μανούρι
600 γρ. αλεύρι
200 ml γάλα
4 αβγά
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι δυόσμο, ψιλοκομμένο
200 ml έ.π. ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο
1 κουτ. σούπας σουσάμι άσπρο
αλάτι, λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα πιέζουμε με τα χέρια μας σε ένα σουρωτήρι για να βγάλουν τα υγρά τους. Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα και το μανούρι και προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι, το αλεύρι, το γάλα, τα αβγά και το μπέικιν πάουντερ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Αλείφουμε καλά ένα ταψί με το βούτυρο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και στρώνουμε το μείγμα της πίτας ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC-180οC για περίπου 40΄ ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
*Η συνταγή είναι του σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου