Ρυζόπιτα

Υλικά :

1 λίτρο νερού
2 κυβους λαχανικών knorr
Αλάτι για γεύση
Λίγο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμα
400 γραμμάρια ρυζιού
100 γρ. Βούτυρο
500 γρ τυριού
400 γρ. Γιαουρτι
Μαϊντανός, αν θέλετε

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το νερό.
Προσθέτουμε τους δύο κύβους λαχανικών αλατι, πιπέρι, κουρκουμά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να διαλυθούν όλα μαζί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε

μετά προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε για να λιώσει.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ανακατεύουμε λίγο ακόμη προσθέτουμε σχεδόn το μισό τυρί

το γιαούρτι και το μαϊντανό εάν θέλουμε και ανακατεύουμε ξανά όλα μαζί.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30 X 22 cm και αδειάζουμε μέσα το μείγμα πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί για 20 λεπτά η πίτα μας είναι έτοιμη

Καλή Ορεξη

Find more delicious Recipes here

 

Προηγούμενο άρθροΗ καλύτερη και πιο ζουμερή κοτόπιτα του καλοκαιριού
Επόμενο άρθροΣυνταγή για τυλιχτές πίτες με τυρί και λάχανο