Μακαρονόπιτα

Υλικά

Ζύμη

500 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
10 ml ξύδι
50 ml ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
200-250 ml νερό

Γέμιση

1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
5 αυγά
350 γραμμάρια φέτα
1 φλιτζάνι γάλα
1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κούπα ρίχνουμε το αλεύρι ,το αλάτι,τη ζάχαρη και το λάδι.Τρίβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας ίσως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Ζυμώνουμε 5 λεπτά τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε περίπου για μία ώρα να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη θα βάλουμε δύο φύλλα κάτω και δύο φύλλα πάνω. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας μας και ανοίγουμε δύο φύλλα περίπου στο μέγεθος του ταψιού μας.


Λαδώνουμε τον πάτο του ταψιού και τοποθετούμε τα δύο φύλλα αφού τα λαδώσουμε και αυτά ενδιάμεσα. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο με χοντρό αλάτι νερό. Βράζουμε δύο λεπτά λιγότερο από την ώρα που αναφέρεται πάνω στο πακέτο.Μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο λαδάκι για να μην κολλήσουν.Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Σ ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι το γάλα και ρίχνουμε θρυμματισμένη τη φέτα. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα μακαρόνια στην κατσαρόλα.Ανακατεύουμε να κρεμώσουν. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο ταψί και τα στρώνουμε καλά. Ανοίγουμε τα δύο επόμενα φύλλα και σκεπάζουμε τα μακαρόνια αφού τα λαδώσουμε και αυτά ενδιάμεσα.Ό,τι περισσεύει το βάζουμε μέσα στο ταψί σχηματίζοντας το γνωστό κόθρο. Λαδώνουμε ελαφρώς την επιφάνεια την χαράζουμε σε κομμάτια και την ψεκάζουμε με λίγο νερό έτσι ώστε το φύλλο μας να γίνει τραγανό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου έως ότου ροδίσει!!!

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΚέικ με κρέμα καραμελέ…έκανε πάταγο στο διαδίκτυο
Επόμενο άρθροΤυροψωμάκια με φέτα και γιαούρτι