Η τάρτα λεμονιού είναι ένα υπέροχο, δροσερό και εύκολο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε σε λίγα λεπτά, χωρίς να χρειάζεται να βράσετε ή να ψήσετε τίποτα!

Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά 👇

Βάση μπισκότου
2 συσκευασίες μπισκότα 400 γρ
250 γρ βιτάμ λιωμένο
Ξύσμα δύο λεμονιών
Κρέμα
1 kg γιαούρτι
1 ζαχαρούχο γάλα
Ξύσμα δύο λεμονιών
100 γρ χυμό λεμονιού

Εξοπλισμός:

Πυρέξ ή τασάκι 26 εκ
Μπλεντερ

Εκτέλεση:

Τρίψτε τα μπισκότα σε ένα μπλεντερ για να τα κάνετε ψιλά κομμάτια.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βιτάμ και το ξύσμα από τα 2 λεμούνια.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
Πατήστε το μείγμα στο πυρέξ ή στο τασάκι σας, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη βάση. Χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι ή μια σπάτουλα για να το πατήσετε καλά και να δημιουργήσετε ένα βαθούλωμα στο κέντρο.
Βάλτε τη βάση στο ψυγείο για να παγώσει για περίπου 30 λεπτά.

Κρέμα λεμονιού:

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα από τα 2 λεμούνια και τον χυμό
λεμονιού. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού σταδιακά, δοκιμάζοντας τη γεύση, ώστε να είναι σύμφωνα με τις
προτιμήσεις σας (πιο έντονη ή πιο λεπτή γεύση λεμονιού).
Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια κρεμώδης μάζα.

Συναρμολόγηση:

Αφαιρέστε τη βάση από το ψυγείο και απλώστε πάνω της την κρέμα λεμονιού. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να την ισιώσετε καλά.
Βάλτε την τάρτα πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ώστε να παγώσει καλά.

Σερβίρισμα:
Πριν το σερβίρισμα, στολίστε την τάρτα με λεπτές φέτες λεμονιού ή πρόσθετε λίγο επιπλέον ξύσμα λεμονιού πάνω από την κρέμα για μια πιο εντυπωσιακή παρουσία.
Σερβίρετε τη τάρτα κρύα και απολαύστε την υπέροχη γεύση της!