Εύκολο ελληνικό κέικ γιαουρτιού λεμονιού με σιρόπι 

Advertisement

Υλικά

2 αυγα
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο λεμόνι
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 φλιτζάνια Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο 170 βαθμούς Κελσίου
2. Βουτυρώστε την φόρμα
3. Χτυπάμε μαζί χυμό λεμονιού και φλούδα, ζάχαρη, λάδι και γιαούρτι.
4. Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε.
5. Ρίχνουμε στην φόρμα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
6. Κατά το ψήσιμο φτιάχνετε σιρόπι. Συνδυάστε μισό φλιτζάνι ζάχαρη, μισό φλιτζάνι νερό φλούδα λεμονιού και σταγόνες χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και αφήστε να πάρει βράση και μετά σιγοβράστε για 5-7 λεπτά και απενεργοποιήστε τη φωτιά. Αφαιρέστε το φλοιό λεμονιού.
8. Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να παραμείνει στην φόρμα για λίγα λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι κάνετε πολλές τρύπες τυχαία πάνω από την κορυφή του κέικ. Ρίχνουμε απαλά το ζεστό σιρόπι πάνω από το ζεστό κέικ ενώ είναι ακόμα στην φόρμα, αφήστε χρόνο για να μουλιάσει το κέικ στο σιρόπι. (Δεν χρησιμοποίησα όλο το σιρόπι, προσαρμόστε στις προτιμήσεις σας)

Εναλλακτικά, με ζάχαρη άχνη, φτιάξτε γλάσο λεμονιού ή γλάσο με τυρί κρέμα. Όλες οι νόστιμες εναλλακτικές λύσεις.

Advertisement

Το πορτοκάλι αντί του λεμονιού είναι επίσης μια υπέροχη αλλαγή.

ΠΗΓΗ: Dora JoannouGreek Recipe Exchange Group

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement