Γιουβέτσι με λαχανικά και κιμά

Advertisement

Υλικά

2 μικρά καρότα
1 κεφάλι κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 μελιτζάνα φλασκες
1 ντομάτα
500γρ κιμά μοσχαρίσιο

1/2 κγ κίμινο

1/2 κγ θυμάρι
αλάτι όσο θέλετε
1/2 κγ πάπρικα
ξηρό μαϊντανό για πασπάλισμα
Λάδι

Για την κρέμα
4 αυγά
150 μλ κρέμα γάλακτος
200 γρ τυρι τριμμένο παρμεζάνα ή γκουντα
αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και κόβουμε σε κυβάκια τα 5 πρώτα υλικά.
Την μελιτζάνα την ξεφλουδίζουμε πριν την κόψουμε σε κυβάκια και μετά την ρίχνουμε σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό και την αφήνουμε στην άκρη.


Ρίχνουμε πρώτα τα καρότα με το κρεμμύδι να μαλακώσουν σε ένα τηγάνι 2-3 κσ λάδι για 2-3 λεπτά.
Μετά την πιπεριά για άλλα 2-3 λέπτα.

Advertisement

Μόλις καραμελώσουν ελαφρώς προσθέτουμε το κιμά και μαγειρεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε πιπέρι, κίμινο, πάπρικα, θυμάρι και ανακατεύουμε στην φωτιά.


Μόλις μελώσουν καλά προσθέτουμε τα κυβάκια μελιτζάνα και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε κα την ντομάτα σκεπάζουμε αφήνουμε να βράσουν όλα μαζι.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά, προσθετουμε 150 ml κρέμα γάλακτος και 200 γρ τριμμένο τυρί κιτρινο και ανακατεύουμε καλά.

Βγάζουμε το τηγάνι απο την φωτιά και μοιράζουμε την γεμιση κιμά σε 2 πήλινα και απο πάνω απλώνουμε την κρέμα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπάκια ενα έχουν τα πήλινα και ψηνουμε στους 190 βαθμούς για 25 λεπτα. Πασπαλίζουμε με μαινταμό και
και αλατίζουμε ετοιμοοοοοοοοοοοοοοοο

Καλή Επιτυχία

 

Advertisement