Ζαμπονοκασερόπιτα 

Advertisement

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα,
κασέρι γκούντα 650 γρ.τριμμένο,
ζαμπόν ή χοιρινή ωμοπλάτη 10-12 φέτες,
1-2 πιπεριές μακρουλές ψιλοκομμένες,
κονκασέ,
1 κρόκου αυγού,
και λίγο σουσάμι.

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει 2-3 ώρες.
Περνούμε το ένα φύλλο σφολιάτα το ανοίγουμε μεγαλύτερο λίγο από το ταψί,ρίχνουμε το κασέρι τριμμένο το μισό,το ζαμπόν ή χοιρινή ωμοπλάτη ( ανάλογα τη θα βάλετε),πάνω σε κάθε φέτα
ζαμπόν βάζουμε λίγο τριμμένη πιπεριά και λίγο κονκασέ και από επάνω ρίχνουμε και το
υπόλοιπο το κασέρι.

Ανοίγουμε το άλλο φύλλο σφολιάτα και το βάζουμε από πάνω.
Κλείνουμε καλά τις άκρες γύρω γύρω.
Χαράζουμε την ζαμπονοκασερόπιτα σε κομμάτια και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού
(χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό).
Και ρίχνουμε και σουσάμι από πάνω.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-46 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία!!!

ΠΗΓΗ: ελενη τσιουκανη

Advertisement