Αυτή η συνταγή για ΖαμπονοΤυροπιτάκια είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα νόστιμο σνακ ή ορεκτικό χωρίς να ξοδέψουν πολύ χρόνο στην κουζίνα.
Με λίγα απλά υλικά και μια απλή διαδικασία, θα έχετε έτοιμα σε λίγο χρόνο τα πιο αφράτα και γευστικά τυροπιτάκια.

Υλικά:

1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
1 κεσεδάκι λάδι (200 ml)
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου 500 γραμμάρια)
Τυρί (φέτα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
Σαλάμι
Κασέρι
Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω το γιαούρτι, το λάδι, το αυγό και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά, σκεπασμένη με μια πετσέτα.

Γέμιση:

Με το κεσεδάκι από το γιαούρτι μετράμε και βάζουμε τυρί ,σαλάμι και κασέρι από ένα από κάθε είδος…η ότι αλλο θέλετε..
Ζυμωνουμε τα υλικα όλα μαζί και κάνουμε μπαλάκια την ζύμη αυτή στο μέγεθος ενός αυγού.
Πασπαλίστε με σουσάμι, αν θέλετε.

Ψήσιμο:

Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας

Η Συνταγή είναι της κας Litsa Agg