Διαφήμιση

Δείτε Επίσης: Ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα | Ρολάκια Σφολιάτας με Κρέμα και Σταφίδες

Ζαμπονοτυροπιτάκια της Μαμάς

Συστατικά:

20 g μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
200 g κορν φλάουρ
300 g αλεύρι γ.ο.χ
50 ml λάδι
100 ml ζεστού γάλακτος
150 ml κεφίρ
Ενα αυγό χτυπημένο
Σουσάμι

Γέμιση:
100 γραμμάρια τυρί φέτα
200 g ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας Kecapa
Ρίγανη
Ενα αυγό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την μαγιά, 1 κγ αλεύρι, ζάχαρη, γάλα να διαλυθούν και αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Κοσκινίζουμε το κόρν φλάουρ, αλεύρι και ρίχνουμε το αλάτι, και λάδι και ανακατεύουμε ενώ ρίχνουμε και το κεφίρ. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το μείγμα μαγιάς και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια ενώ την αλευρώνουμε ενδιάμεσα και την βγάζουμε στον πάγκο, μέχρι να έχουμε μια μαλακή και σταθερή ζύμη.
Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε την ζύμη, την λαδώνουμε και αυτή λίγο, και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ένα ζεστό μέρος 60 λεπτά να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.

Μετά την βγάζουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια την χωρίζουμε σε ΄6 μπάλες τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστούν.

Για την γέμιση

Τρίβουμε την φέτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε ρίγανη, ζαμπόν, κέτσαπ, αυγό και ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε το ζυμαράκια μας σε μέγεθος πίτσας και τα χαράσσουμε σε 8 κομμάτια. Στην άκρη της φαρδιάς  πλευράς βάζουμε 1 κγ γέμιση και ρολλάρουμε προς την στενή πλευρά (προσοχή να κλείνετε και τα πλαϊνά) και το επαναλαμβάνουμε έως ότου εξαντληθούν τα υλικά μας.

Τοποθετούμε τα ζαμπονοτυροπιτάκια μας σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Οταν βγουν από το φούρνο ραντίστε με λίγο νερό και σκεπάστε τα για λίγα λεπτά

Δείτε Επίσης: Ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα | Ρολάκια Σφολιάτας με Κρέμα και Σταφίδες

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση