Έχεις φτιάξει μια υπέροχη συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτες! Η προσθήκη γιαουρτιού στο μείγμα δίνει μια μοναδική υγρασία και γεύση, ενώ το βούτυρο προσθέτει τραγανότητα.
Υλικά
400 γρ. έτοιμες κρούστες για μπανίτσες
2 αυγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
Κίτρινο τυρί κομμένο σε λωρίδες
Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε το ζαμπόν και το τυρί σε λωρίδες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαγειρική σόδα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
Ανοίγουμε μία κρούστα και την αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
Την διπλώνουμε στη μέση.
Στη μία άκρη τοποθετούμε λωρίδες από ζαμπόν και τυρί.
Διπλώνουμε τις πλευρές προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες κρούστες.
Τοποθετούμε τις μπανίτσες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αλείφουμε την επιφάνεια τους με το μείγμα αυγών και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.ν ένα ωραίο καφέ χρώμα.
Οι πίτες έγιναν απίστευτα νόστιμες, σας προτείνω να τις φτιάξετε ❤️
Σας εύχομαι καλή μέρα, να είστε υγιείς
H συνταγή είναι της Цветана Йончева-Иванова