Υλικά
8 φύλλα ζύμης για πίτα
για τη γέμιση:
1 κιλό τυρί cottage
1 φλιτζάνι γιαούρτι
3 αυγά (χτυπημένα)
1 κουταλάκι αλάτι
900gr τριμμένα κολοκυθάκια (τριμμένα και αλατισμένα, και στη συνέχεια, στραγγίξτε τα να φύγει το επιπλέον νερό )
55gr λιωμένο βουτύρου
λίγο νερό

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
Ανακατέψτε το τυρί cottage με το γιαούρτι, τα αυγά και το τριμμένο κολοκυθάκι, αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε στην άκρη.
Τοποθετήστε ένα καθαρό τραπεζομάντιλο στην επιφάνεια εργασίας σας και τοποθετήστε πάνω του τα δύο πρώτα φύλλα ζύμης. Απλώστε ελαφρά το λιωμένο βούτυρο πάνω από το φύλλο και στη συνέχεια προσθέστε το 1/4 της γέμισης σας, διανέμοντάς το ομοιόμορφα πάνω από το φύλλο σε όλη τη διαδρομή, αλλά σταματήστε περίπου 2 εκ από την κορυφή. Τώρα θα κυλήσετε αυτό, χρησιμοποιώντας το τραπεζομάντιλο. Αν σηκώσετε το τραπεζομάντιλο, ξεκινήστε απαλά να τυλίγεται τα φύλλα μέχρι να έχετε ένα ραβδί. Μόλις γίνει αυτό, συνήθως πασπαλίζω λίγο νερό στα άκρα, ώστε να μπορώ να τα διπλώσω κάτω από το ραβδί όταν τα βάζω στο ταψί. Επαναλαμβάνετε αυτό τρεις ακόμη φορές και στη συνέχεια τα βάζετε απαλά σε ένα λαδωμένο ταψί.
Τώρα χρησιμοποιήστε ότι έχει απομείνει από το λιωμένο βούτυρο και βουρτσίστε όλα, ειδικά στις πτυχές.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 έως 40 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Όταν ψηθούν, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει λίγο. Μόλις κρυώσει αρκετά, κόψτε σε κκομμάτια (περίπου 10 εκ σε μήκος)!

Απολαύστε τα

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με Ξινομυζήθρα και Μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροHummus σε 3 λεπτά