Αυτό το ραβανί με ινδοκάρυδο είναι η τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε αφράτη υφή και πλούσια γεύση. Με απλά υλικά και εύκολες οδηγίες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λαχταριστό γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους πάντες

Υλικά:

Για το Ραβανί:

5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 κούπα ινδοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το Σιρόπι:
4 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
Χυμός από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση:

Φτιάξτε το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και βράζετε για 5 λεπτά απο το σημείο βρασμού σε μέτρια φωτιά.
Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.

για το Ραβανί:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Λαδώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί ή πυρέξ.
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτετε το σπορέλαιο και συνεχίζετε το χτύπημα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί.
Ψήνετε για 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο.

Σιρόπιασμα:
Μόλις βγάλετε το ραβανί από το φούρνο, το περιχύνετε με το κρύο σιρόπι σιγά-σιγά και ομοιόμορφα.
Αφήνετε το ραβανί να απορροφήσει το σιρόπι για τουλάχιστον 2 ώρες διακοσμμέιτε με τριμμένο ινδοκάρυδο πριν το σερβίρετε.

ραβανί με ινδοκάρυδο
ραβανί με ινδοκάρυδο
Προηγούμενο άρθροΤυρομπουρέκια
Επόμενο άρθροΠέννες φούρνου με ντοματίνια…για νόστιμο γρήγορο γεύμα