Ζυμαρικά με μία πεντανόστιμη σάλτσα

Λίστα συστατικών:

1 πακέτο ζυμαρικά που θα επιλέξετε
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
340 γρ ντομάτες σε κύβους konkase ή 4 ώριμες ντομάτες
170 γρ νερού
30-40 γρ Ελληνικό τυρί μυζήθρα
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Μέθοδος:

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι αλ τεντε
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε το σκόρδο για 3 λεπτά προσέχοντας να μην το κάψετε
Προσθέστε αποξηραμένο δεντρολίβανο και συνεχίστε να σοτάρετε για 3 ακόμη λεπτά
Προσθέστε καλά τις ντομάτες και το νερό
Μαγειρέψτε έως ότου η σάλτσα πυκνώσει ελαφρώς
Στρώστε το 1/3 της σάλτσας σε πιατέλα
Ρίχνουμε ζυμαρικά πάνω από σάλτσα στην πιατέλα
Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από την περίμετρο των ζυμαρικών στην πιατέλα
Τρίψτε τη μυζήθρα πάνω από τα ζυμαρικά

ΠΗΓΗ: kensgreektable.com

Προηγούμενο άρθροΠουγκάκια με φύλλο και μια μεταξένια κρέμα
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες