Συστατικά
1 Πακέτο ζυμαρικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους
1/2 κιλό κιμά
280 gr κομμένα μανιτάρια portbello ή μανιτάρια button
3 σκελίδες φρέσκο σκόρδο, λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
4 κουταλιές ζωμό βοδινού κρέατος
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βαλσαμικο
1 κουταλάκι αλάτι
3/4 φλιτζανιού γιαούρτι ή ξυνή κρέμα
Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τα μανιτάρια σας, το ελαιόλαδο, το λευκό πιπέρι , ανακατέψτε για να τα καλύψετε ομοιόμορφα
Σκεπάστε και μαγειρέψτε τα μανιτάρια, έως ότου είναι τρυφερά (περίπου 7 λεπτά) και ανακατεύοντας περιοδικά. Βγάλτε τα από την κατσαρόλα και αφήστε τα στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε το κιμά, τα κρεμμύδια σε κύβους, την πάπρικα, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το σκόρδο και το λειωμένο βούτυρο μέχρι να ροδίσει το κρέας. Αφαιρέστε το λίπος και επιστρέψτε το στο “μάτι” της κουζίνας.
Τώρα, ανακατέψτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις απαλά μέχρι να πήξει.
Προσθέστε ένα ένα το ζωμό βοδινού & και το βαλσάμικο και αφήστε το να βράσει ενώ ανακατεύετε.
Προσθέστε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεμένα μανιτάρια.
Μειώστε τη θερμότητα στο ΧΑΜΗΛΟ και αφήστε να σιγοβράσουν σκεπασμένα ανακατεύοντας συχνά μέχρι τα ζυμαρικά να είναι «al dente», περίπου 8 λεπτά και προσθέστε τον μαϊντανό.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά πριν ανακατέψετε την ξινή κρέμα ή γιαούρτι
Καλή Επιτυχία!