Ζυμαρικά με την πιο κρεμώδη σάλτσα

Συστατικά:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, σε κύβους (περίπου ένα φλιτζάνι)
1 κιλά άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
3 σκελίδες σκόρδο, πολτό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλάκι αποξηραμένο ρίγανη
2 κουταλάκια αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουτί σάλτσα ντομάτας
1 κούπα ζωμό βοδινού ή νερό
1 κιλό ζυμαρικά βίδες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί cheddar
προαιρετικά – γαρνίρετε με μαϊντανό

Οδηγίες:

Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρετε για 5-6 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε το κιμά στην κατσαρόλα και σπάστε τον. Μαγειρέψτε μέχρι να πάρει χρώμά. Στραγγίξτε το πλεονάζον λίπος και επιστρέψτε τον στη φωτιά.
Με τη φωτιά ακόμα στη μέση, ​​προσθέστε το σκόρδο, βασιλικό, ρίγανη, αλάτι, κόκκινη πιπεριά και αλεύρι.
Μαγειρέψτε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς για να αρωματίσετε.
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και το ζωμό και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Βράζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και Στραγγιστε τα.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύοντας για να τα συνδυάσετε. Προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
Γαρνίρετε με μαϊντανό, αν θέλετε και σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗ: cookiesandcups.com