Ζυμαρικά στο φούρνο με μανιτάρια και μπεσαμέλ
Συστατικά για περίπου 6 μερίδες:
500 g ζυμαρικά βίδες
500 g μικτά μανιτάρια
100 γραμμάρια παρμεζάνα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
180 ml κρέμα γάλακτος
50 ml ελαιόλαδο
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα μπεσαμέλ:
300 ml γάλα
30 g βούτυρο
30 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
50 γραμμάρια ψωμιού ολικής αλέσεως
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες .
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια 3-4 λεπτά να πάρουν χρώμα και βγάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε μέσα στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι να σοταριστεί και μετά το σκόρδο με το δεντρολίβανο.
Μετά προσθέτουμε πάλι τα μανιτάρια πίσω στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, παρμεζάνα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά με χοντρό αλάτι al dente και τα σουρώνουμε.
Μέσα στην κατσαρόλα αναμιγνύουμε τα μανιτάρια με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε μία κουτάλα με νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε συνέχεια με ένα σύρμα χειρός να πήξει η μπεσαμελ
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Απλώνουμε τα μακαρόνια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και από πάνω ρίχνουμε παντού την μπεσαμελ. Τρίβουμε από πάνω 50 γρ παρμεζάνα και τρήματα από ψωμί ολικής άλεσης.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά
Ετοιμοοοοοοοοο
Δείτε το βίντεο της συνταγής και κάνετε subscribe εδώ