Συστατικά
225 γραμμάρια φέτα κομμένα σε μικρούς κύβους
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 κουτάλι σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος πλήρες
1/2 κουταλάκι του γλυκού πικάντικες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: Καυτό κόκκινο πιπέρι για από πάνω
Οδηγίες
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπλέντερ, προσθέστε όλα τα συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να είναι απόλυτα λεία και κρεμμώδες.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ανάλογα με το πώς ωριμάζει το τυρί φέτα, (είναι πιο μαλακό όταν είναι φρέσκο και γίνεται σκληρότερο, όσο περισσότερο παραμένει σε άλμη) ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε την ποσότητα της κρέμας. Ξεκινήστε με 4 κουταλιές της σούπας κρέμα και αν δείτε δεν είναι τόσο κρεμώδης όσο θα θέλατε να είναι, προσθέστε λίγο περισσότερο.
Σερβίρετε με κόκκινο πιπέρι ή με επιπλέον νιφάδες πιπεριού από πάνω