Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

350 γρ Ηλιέλαιο
500 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
200 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό
4 Αυγά Μεσαία
Ξύσμα από 2 Πορτοκάλια
Ξύσμα από ένα Λεμόνι
20 γρ Μαχλέπι
1 Σφηνάκι Κονιάκ ή Λικέρ Κανέλας
500 γρ Αλεύρι Μαλακό Κοσκινισμένο
20 γρ Μπεικιν Παουντερ Κοσκινισμένο

Για την Γκανάς Σοκολάτας
150 γρ Κρέμα Γάλακτος 35 %
180 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα

Για Διακόσμηση
Ζαχαρόπαστες και Διακοσμητικά Στολίδια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα
Στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι τα αυγά της βανίλιες στο κονιάκ και τα ανακατεύουμε να ενσωματωθουν
όταν έχουν ενσωματωθεί τα υλικά προσθέτουμε τα μυρωδικά δηλαδή το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και το μαχλέπι και τα ανακατεύω ενσωματωθουν και αυτά
Τέλος προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατευουμε απαλα μία σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ωραίο ομοιογενες μείγμα
Τέλος προσθέτω εντελώς προαιρετικά σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας γάλακτος που ταιριάζουν απόλυτα με την βασιλόπιτα μας

Αδειάζουμε το μείγμα μας σ’ ένα ταψάκι ή σε μία χάρτινη φόρμα μίας χρήσεως με διάμετρο 28 cm
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά τσεκάρουμε και με μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό
Ετοιμη ψημένη η βασιλόπιτα μας πραγματικά έχουν μοσχοβολήσει όλα τα αρώματα της αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και την ξοφορμάρουμε
από το χάρτινο ταψάκι της διακόσμηση

Από δω και πέρα είναι καθαρά δική μου πρόταση ο καθένας μπορεί να την διακοσμήσει όπως επιθυμεί έχω φτιάξει μία γκανάζ σοκολάτας την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς ώστε να είναι διαχειρίσιμη και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της βασιλόπιτας
Αφού την απλώσαμε βάζουμε τη βασιλόπιτα στο ψυγείο για 10 λεπτάκια ώστε να σφίξει γκαναζ

Στην συνέχεια έχω πάρει απαλό κόκκινο χρώμα ζαχαρόπαστα την ανοίγω σε πολύ λεπτό φίλο στο να σκεπάσω τη βασιλόπιτα μας
Δείτε όλη την υπόλοιπη διαδικασία διακόσμησης στο βίντεο που ακολουθεί