Διαφήμιση

Η Γαλατόπιτα που είναι σαν γλυκό

Δείτε Επίσης: Η Λευκαδίτικη Γαλατόπιτα | Μην χάσετε μία γρήγορη πίτα με απλά υλικά

Υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι 125 γραμμάρια
1 φλιτζάνι 250 ml γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές της σούπας 20 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι 150 γραμμάρια γάλα ζαχαρούχο
2 φλιτζάνι 500 ml νερό
6 κουταλιές της σούπας 90 γραμμάρια μαργαρίνη
50 γραμμάρια νισεστέ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ουσία βανίλιας
σουσάμι
μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, αυγά, γάλα ζαχαρούχο και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένα λείο υγρό μείγμα.
Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το νερό,την μαργαρίνη,νισεστέ, αλάτι και την βανίλια και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να διαλυθούν και να πήξει το μείγμα.
Μόλις πήξει αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι το μείγμα με τα γάλατα και ανακατώνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρουμε το τελικό μείγμα που πηχτό σαν κρέμα χωρίς σβόλους.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στα τοιχώματα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζουμε με λευκό και μαύρο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε

Δείτε Επίσης: Η Λευκαδίτικη Γαλατόπιτα | Μην χάσετε μία γρήγορη πίτα με απλά υλικά

 

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση