Η θρυλική ζύμη “Χρουστσόφ”
Σήμερα θα προετοιμάσουμε, ίσως, την πιο ευέλικτη ζύμη που ονομάζεται “Χρουστσόφ”.
Μπορείτε να ψήσετε πίτες, ψωμάκια, καθώς και πίτσες, cheesecakes, κουλούρια και ακόμη και μπισκότα.
Φίλοι, είμαι σίγουρος ότι αυτή η ζύμη θα σας ενθουσιάσει και τα προϊόντα που κατασκευάζονται από αυτό θα γοητεύσουν όχι μόνο για εσάς, αλλά και για τους καλεσμένους σας! Μαγειρέψτε με ευχαρίστηση και αφήστε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα σπιτικά κέικ!
Υλικά :
• 650 g αλεύρι
• 200 g βούτυρο λιωμένο ζεστό
• 100 γραμμάρια ζάχαρης
• 2 αυγα
• 250 g γάλα
• 1 κουταλάκι του γλυκού. αλάτι χωρίς διαφάνεια
• 11 g ξηρή μαγιά (30-33 g φρέσκα)
Βαρός ζύμης: 1,3 κιλά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ενός μίξερ βάσης ρίχνουμε το γάλα, αλάτι, ζάχαρη, και αυγά και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί το αλάτι και η ζάχαρη.
Ρίξτε μέσα στο μείγμα το βούτυρο.
Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και την μαγιά και το βάζουμε μέσα στο υγρό μείγμα.
Βάζουμε το μπολ στο μίξερ και προσαρτούμε το εξάρτημα της ζύμης σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μία ελαστική ζύμη (10-15 λεπτα).
Βγάζουμε την ζύμη στο πάγκο χωρίς άλλο αλευρι ή λάδι και την δουλεύουμε και με τα χέρια.
Με τα χέρια σας ανοίξτε την , ζυμώστε την, και χτυπήστε την στο πάγκο μέχρι να γίνει λεία.
Το πλεονέκτημα της είναι ότι μπορετέ να την φτιάξετε μία μερα πριν και να την βάλετε στο ψυγείο καλυμμένη σε ένα μπολ με μεμβράνη και να χρησιμοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Πριν την χρησιμοποιήσετε βγάλτε την από το απόγευμα και αφήστε την στο
πάγκο σας μέχρι την άλλη μερα το πρωί.
Μπορείτε να την κρατήσετε αυτή την ζύμη στην κατάψυξη μέχρι 2 μήνες
Ζύμωσα στην ζύμη για περίπου 15 λεπτά , την έβαλα σε ένα μπολ , την κάλυψα με μεμβράνη και την έβαλα στο ψυγείο 4 ώρες ή καλύτερα για όλη την νυχτα.
Πριν την χρησιμοποιήσετε βάλτε από το ψυγείο και αφήστε την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (εγω την βγάζω από βραδύς).
Subscribe to recipe’s yputube channel here