Δοκίμασε και αυτές τις συνταγές:

Πίτσα Μαργαρίτα φούρνου

Συστατικά

½ σπιτική ζύμη πίτσας 220-275 γραμμάρια ζύμης πίτσας Χρησιμοποιώ τη συνταγή της μαμάς μου.
¾ – 1 φλιτζάνι σπιτική σάλτσα πίτσας.
100 γραμμάρια τυριού μοτσαρέλα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο χωρισμένο
Ρίγανη αποξηραμένη, προαιρετικά
Φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς
Τεντώστε ελαφρά την μπάλα πίτσας σε κύκλο 25-30 εκ.
Εφόσον θα ψήσουμε την πίτσα, τοποθετήστε τη μπάλα της ζύμης σε ένα ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος.


Μόλις τεντωθεί η ζύμη, χρησιμοποιήστε ψαλίδι για να κόψετε το περίσσεια χαρτιού ψησίματος.
Κόψτε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην άκρη της πίτσας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για μια λεπτή πίτσα κρούστας, απλώστε τις γαρνιτούρες και ψήστε αμέσως. Για μια παχύτερη κρούστα, αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για επιπλέον 10-15 λεπτά. Διαλέξτε όπως σας αρέσει.
Απλώστε περίπου ¾-1 φλιτζάνι σάλτσα πίτσας πάνω στην επιφάνεια της πίτσας.


Προσθέστε περίπου 100 γραμμάρια φρέσκου τυριού μοτσαρέλα. Μπορείτε να στραγγίσετε την υπερβολική υγρασία από τη μοτσαρέλα, πιεζοντας το τυρί γρήγορα με μία χαρτοπετσέτα.


Ψεκάστε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήστε για περίπου 10 λεπτά ή έως ότου η κρούστα της κάτω πλευράς της πίτσας είναι χρυσο καφέ, η σάλτσα και το τυρί να έχουν φυσαλίδες.
Αφαιρέστε από το φούρνο.
Αφήστε να κρυώσει λίγα λεπτά πριν γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού, αποξηραμένη ρίγανη (προαιρετικά) και ραντίζετε με ελαιόλαδο.

ΠΗΓΗ: shelovesbiscotti.com

Δείτε Επίσης